top of page
  • Szerző képecsiszkanoemi

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetői tréningsorozata vállalkozóknak
Sikeres vezetőket képeznek


Az Iparkamara vállalkozói tréninget tartott.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kalocsai Család és Karrierpontjának tréningjét az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai tartották, kedden. Csiszka Noémi szervezetfejlesztő tréner, business coach, mentálhigiénás szakember és Cserey Miklós vezető szervezetfejlesztő tréner egy nap alatt tisztázta a kéttucatnyi vállalkozó számára, hogy milyenek a vezetői szerepek. A háromalkalmas képzés első felvonása során igazán lelkes csapattal dolgozhattak együtt, erősítették meg.

- Nyitottak voltak arra, hogy gondolkodjanak, és nekünk ez a legfontosabb. Ilyenkor felvetünk kérdéseket, megmutatjuk, hogy ezekről milyen módon gondolkodik a tudomány, és azt kell végig gondolniuk, hogy ezt akarják-e használni, vagy sem – magyarázta Cserey. – Ma azzal foglalkoztunk, hogy a vezetők milyenek és hogyan látják őket. A következő alkalmakon szó lesz konfliktuskezelésről, motivációról, egymás megértéséről és magunk megértetéséről – sorolta a témákat.

- Minden vezető örül az együtt gondolkodásnak, mivel a vállalkozásukban általában magányosak. Azokról a vezetői témákról, amelyek itt szóba kerültek, nincs idejük és módjuk gondolkodni, és arról sem, hogy a kollégáikkal vezetői dilemmákról beszéljenek – állapította meg Csiszka. A coach örömmel látta, hogy a kalocsai vállalkozók „motiváltan és nyitottan jöttek”, ami azért is pozitív, mert tudja, hogy a hétköznapokban mekkora nyomás alá helyezi őket a teljesítmény és az idő. Megerősítette, hogy emiatt sok vezető érez bizonytalanságot: nem tudja, hogy jó-e, amit csinál, hiszen csak végzi a napi rutint, miközben kevés visszajelzést kap.

A megjelentekkel kitöltettek egy vezetői stílusról szóló kérdőívet, amiből kiderült, hogy a napi munkavégzés során mennyire koncentrálnak, egyrészt a feladatukra, másrészt a kollégáikkal ápolt kapcsolatra. Az eredményt skálán, számszerűen is értékelték, hogy kiderüljön: kinek miben kell javítania.

Az Iparkamara programja két további tréninggel folytatódik: március 19-én a vezetői kommunikáción próbálnak fejleszteni, majd április 9-én a vezető és a csoport kapcsolatán.


Cikk és kép:

Gábor János műsorvezető, újságíró

Petőfi Népe, Koronafm100


143 megtekintés

Comments


bottom of page